Hoe ziet de computer van de toekomst eruit?

Duurzame batterijen, de convergentie van het smartphonemodel, de gedematerialiseerde centrale verwerkingseenheid…. de computer van morgen zal veel mensen verrassen. Bent u een ingenieur en geïnteresseerd in het werken aan deze buitengewone en talrijke innovaties? Ga naar deze jobsite die technische functies op dit gebied aanbiedt.

Op de CES 2018, die eerder dit jaar in Las Vegas werd gehouden, presenteerden toonaangevende IT-merken als HP, Asus en Lenovo hun technologische vooruitgang in laptops. Op het menu: krachtige processoren, voice assistants…. Maar als u pc’s met holografische schermen verwachtte, zou u nog een paar jaar moeten wachten.

Wat echter wel zeker is, is dat er vooruitgang zal worden geboekt op het gebied van de autonomie van de PC’s. Binnenkort hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de vreselijke waarschuwing “batterij bijna leeg”, want in de komende jaren of maanden zullen sommige computers een batterijlevensduur van 24 uur hebben! Zoals een smartphone, eigenlijk.

Mac

De smartphone, een nieuwe computer?

De computer van de toekomst zal veel gemeen hebben met smartphones. Hun verwerkers, bijvoorbeeld. Ook op CES, Asus en HP maakten indruk op het publiek door de Asus NovaGo en HP Envy X2, de eerste PC’s met Windows 10 met een Qualcomm Snapdragon 835 chip, te presenteren. Innovatie? Snapdragon 835 is eigenlijk een processor die meestal ontworpen is voor smartphones.

Gedematerialiseerde PC: de toekomst in het verschiet

In een veel futuristischer context heeft de Franse start-up Blade onlangs de gedematerialiseerde PC uitgevonden. Het is Shadow, een online personal computer, die toegankelijk is via verbonden objecten (tablets, smartphones, …) en via een aangesloten box. Zeer krachtig, dit alternatief spreekt gamers al aan. Bent u geïnteresseerd in de ervaring? Tel 29,95 euro per maand voor het abonnement.